Najbolji od najboljih

     Na kraju WARP-a se održalo i startap takmičenje timova koji su učestvovali u programu. Tri najbolja startapa su dobila Amazon Cloud Servis Paket u vrijednosti od po 5.000 USD, a prvoplasirani i priliku da se predstave investitorima na glavnom hub:raum Krakov WARP događaju.

   Treće mjesto je osvojila ekipa ArchiHub u sastavu Boris Radunović, Anđela Marković i Srđan Borović. Anđela, koja je i sama arhitekta, kaže: “ArchiHub je servis/sajt na kome će se nalaziti informacije o svim stručnim događajima bitnim za arhitekte – konferencije, seminari, radionice i slično. Preko našeg servisa ćete moći da saznate da li se u vašoj blizini/državi/regionu ubrzo organizuje neki bitan događaj, o kakvom tipu događaja se radi, da li se obrađuje neka posebna tema, da li je učešće besplatno – i slične bitne informacije. Međutim, poznajući probleme i potrebe arhitektonske struke, odlučili smo da osim stručnih događaja, plasiramo i informacije o konkursima. To je veoma bitan segment naše struke, jer upravo preko konkursa arhitekte dobijaju poslove.”

    Drugo mjesto su osvojile Dajana Femić i Milena Vujisić sa startapom Rent a Field. Dajana kaže da: “Rent a Field povezuje sa jedne strane vlasnike neiskorišćenih obradivih površina i sa druge strane osobe koje žele zakupiti obradivu površinu i proizvoditi hranu.”

    Prvoplasirani startap na WARP-u je bio Bee Happy. Vjerovatno najveseliju ekipu na takmičenju čine budući i sadašnji elektroinžinjeri Elma Hot, Mirza Husović i Alija Dervić. Elma za Bee Happy kaže: “Željeli smo da dedi Džaferu pomognemo s njegovim pčelama tako što će mu napraviti pametnu košnicu. Ta ideja spontano prerasta u ideju za novi startup – pametna košnica, sistem za monitoring udaljenih košnica. Motivaciju smo našli na startup okupljanjima i prezentacijama koje organizuje ekipa iz Digitalizuj.me. Sada slijedi pravljenje prototipa, prikupljanje rezultata i istraživanja, kako bi spremni otišli u Krakov.”

Leave a comment